HEDEF 2024 YKS

SINAV SÜRECİNDE KAYGI VE MOTİVASYON: Motivasyon sorunu; ders çalışmaya karşı isteksizlik, eğitimden ve okuldan beklentilerin düşük olması, başladığı çalışmaların doğru dürüst sonunu getirememe, kısa süreli istek artışı olsa da kısa sürede enerjinin yeniden düşmesi, ders çalıştığı anlardan çabuk sıkılma, işlerini yarım bırakma, ödev gibi sorumluluklarına karşı ilgisizlik vb. gibi durumlarla kendini gösterir. Sınav kaygısı ise, normal zamanlarda belirgin bir kaygısı olmadığı halde, sınava yakın zamanlarda ve sınav anında, ellerin terlemesi, titremesi, nefes alıp vermede zorlanma, kalp çarpıntısı, yüzde kızarma, kasların ağrıması, hiç yemek yiyememe ya da aşırı yeme, uyku düzeninin bozulması, zihnin dağınık olması, dikkati toplayamama, öğrendiklerini o an için hatırlayamama, huzursuzluk, her an kötü bir şey olacakmış gibi hissetme vb. ile kendini gösterir. Okulumuz öğrencilerine moral motivasyon amaçlı seminer vererek öğrencilerimize  katkı sağlayan Sayın Klinik Psikolog Ayşe Şimşek hanımefendiye çok teşekkür ederiz.

KARİYER GÜNLERİ ;Vaizler, İslam dini veya diğer dinlerin inanç ve ibadetlerini öğreten ve bu konuda toplumu bilgilendiren kişilerdir. Vaizler, camilerde, dini toplantılarda veya halka açık diğer etkinliklerde konuşma yaparak, dinin öğretilerini aktarırlar ve insanlara rehberlik ederler. Okulumuz Kariyer Günleri kapsamında 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize meslek tanıtımı hakkında seminer veren onları bu konuda aydınlatan Sayın Vaize hanım Senanur DEMİRBAŞ'a teşekkür ederiz.

Verimli ders çalışma yöntemleri ile ilgili broşürümüz.

Aksu kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizin yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirebilmeleri için bir kamp programı hazırladık.

Kariyer günleri kapsamında ocak ayı konumuz avukatlık mesleğiydi.Bu konuda okulumuz 12. sınıf öğrencilerimizi engin bilgileri ile bilgilendiren avukat Aydın BİLGİ bey'e ve emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Hedef 2024 YKS deneme takvimidir.

Kas

Ara tatilde YKS öğrencilerimize yönelik online eğitim kampı düzenledik.Ara tatilde boş durmuyoruz!!!

Öğrencilerimizin eksiklerini tamamlıyoruz.

Bu uzaktan kampımıza istediğiniz yerden katılabilirsiniz.

Katılmak için İnternet bağlantısı olan bir telefon, tablet ve bilgisayar yeterli.

Program esnek tutulacak olup ders saatleri müsaitlik durumuna göre ayarlanacaktır.

Pazartesi Matematik +Türkçe

Salı Fizik+Tarih

Çarşamba Kimya+Coğrafya

Perşembe Matematik +Felsefe grubu

Cuma Biyoloji +Matematik

Kas

Ekm

Yks hakkında veli bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ekm

KTS kapsamında 11.sınıf  ve 12. Sınıf öğrencilerimizle Akdeniz Üniversitesin'de Eğitim Fakültesi Edebiyat  Fakültesi ,Hukuk Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ziyaret edilmistir.

Eğitim Fakültesi DEKANI Prof.Dr. Hilmi DEMİRKAYA

İlahiyat Fakültesinde ki öğretim üyelerimiz:

Prof.Dr. ÖMER Faruk TEBER

Arş. Gör. Fatma MADEN

Edebiyat  Fakültesi’nden

Prof. Dr. Musatafa ERTÜRK

Hukuk Fakültesi’nden

Arş. Gör. Rahman İRİ

Fakülte Sekreteri Aslı SOMUNCUOĞLU’na

misafir perverliklerinden ve öğrencilerimize verdikleri seminerlerden dolayı teşekkür ederiz.