2023-2024 Eğitim Öğretim yılı yoğunlaştırılmış yabancı dil programı(İngilizce) uyguladığımız 5-6 ve 7. Sınıflarımıza verilen eğitimlerin takibi için Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü denetiminde 1. Dönem kazanım değerlendirme sınavımızı gerçekleştirdik.

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı uygulayan proje sınıflarımızda Türkiye Geneli eş zamanlı olarak İngilizce Genel Değerlendirme Sınavlarımız başarıyla yapılmıştır.

Haz

5.Sınıflarla birlikte yürütülen proje sınıfında ders içinde yapılan etkinlikler düzenlenip yıl sonunda 1. Yabancı Dil şenliği düzenlenmiştir.Öğrencilerimiz yabancı dil becerilerini düzenlenen programda  çeşitli dans,şarkı ve skeçlerle pekiştirmişlerdir.Ayrıca sene içinde yapılan çalışmalarını sergilediler.

Yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi uygulanan okulumuzda ortaokul 5. Sınıf öğrencilerimize İngilizce olarak 2. Dönem Kazanım değerlendirme sınavı yapıldı.

Projemiz kapsamında Bilim Haftası etkinliği olarak okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik.Bir çoğunun İngilizce olması yabancı dili yaparak yaşayarak öğrenme açısından çok faydalı oldu.Etkinliklerimiz arasında Ünlü Bilim İnsanlarını İngilizce olarak tanıtma etkinliğimiz öğrencilerimiz tarafından seslendirme yapılarak gerçekleşti aynı zamanda bu videomuzu okulumuz diğer sınıflarında izlediler ve öğrencilerimiz tanıttıkları bilim insanları olarak sınıfları gezerek arkadaşlarına bu tanıtımları görsel olarakta gerçekleştirdi.Ayrıca projede yer alan öğrencilerimiz ile birlikte proje sayfamızda yer alan puzzle deneyiminide gerçekleştirdik.

Avrupa ortaklı projemizde yer alan öğrencilerimiz birbiriyle tanıştı ve bu tanışmayı İngilizce olarak yaptılar.Ayrıca ZOOM üzerinden yapılan bu toplantıda öğrencilerimizle KAHOOT üzerinden İngilizce olarak yarışma düzenledik.Bilimle alakalı farklı sorular sorarak hem eğlenmelerini hem öğrenmelerini sağlamış olduk.Farklı illerden ve ülkelerden bu proje için bir araya gelerek bir şeyler yapmak öğrencileri gerek yabancı dili kullanma gerekse projemizin konusu olan bilime karşı motive sağladı.

Okulumuzda projemizi öğrencilerimize tanıtan panomuzu hazırladık ayrıca okul afiş ve poster seçimimizi tamamlayarak panomuzda yer verdik.

Okulumuzun ortak olarak katıldığı THERE IS LİFE IN LEARNİNG Projemiz İngilizce Öğretmenimiz İpek AYTUN tarafından yürütülmektedir. Projemizin amacı; pozitif bilimlere karşı toplum olarak çoğunlukla ön yargılıyız. Var olan olumsuz düşünce ve yaşantılarımız mevcuttur .Pozitif bilimlerden fen ve matematik gibi  dersler öğrencilerimize zor gelebilir. Hatta ayakları geri geri giderek okula geldikleri zamanlar olabilir. Okullarımızda malesef özellikle pozitif bilimlere yönelik negatif algısı bulunan çok fazla öğrencimiz bulunmaktadır. Bu projeyle öğrencilerimizin günlük yaşamın içerisinde öğrenme becerileri kazanmasını, derslerde daha çok eğlenerek öğrenmelerini, kendi bedenlerini, kendi tasarladıkları materyalleri kullanarak doğru yönetmelerini, farklı etkinlikler oluşturarak pozitif bilimlere karşı var olan önyargıyı yıkıp olumlu düşüncelere çevirmeyi amaçladık.Projenin her aşamasında kullanılacak logo ve afişleri dijital ortamda öğrencilerle birlikte hazırlanıp oylandı. Böylece projenin görselleri hazırlanmış oldu. Katılan tüm okullar birbirlerini okul tanıtım filmleri hazırlayarak tanışma etkinliklerini tamamladılar.

Öğrencilerimizin  İngilizce  bilgilerine katkıda bulunmak amacıyla hem sınıf hem ders dışında farklı yöntem ve teknikler ile yabancı dili kalıcı öğrenmelerini sağlıyoruz.Renkli ingilizce sözler ile süslenmiş basamaklarımız, özellikle yabancı dil proje sınıflarımız ve diğer öğrencilerimiz için okulumuzu her yönüyle geliştirip katkıda bulunmak okulumuzun bir çok yönden faydalı olmasını sağlamak öncelikli hedefimizdir.

We are on eTwining with ''THERE IS LIFE IN LEARNING''

With this project, we aim to observe that our students gain learning skills in daily life, learn by having more fun in the lessons, manage their own bodies correctly by using the materials they have designed, and by creating different activities.

Öğrenmede hayat var projesi ile 5. Sınıflar İngilizce proje sınıfımızı renklendiriyoruz.

Eyl

Din öğretimi genel müdürlüğü kapsamıyla yürütülen proje sınıfımız ile ilgili planlamaların yapılması amacıyla genel müdürlük ve çeşitli illerde bulunan okul koordinatörleri toplantı gerçekleştirmiştir. Toplantıda proje sınıflarının 5-6-7. Sınıf boyunca bakanlık koordineli olarak izleneceğini ve planlamaların sürekli olacağı konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Eyl

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uygulanan 5. Sınıfımızda  seviye tespit sınavı yapıldı

Din öğretimi genel müdürlüğü koordinasyonunda uygulamaya başlanan yoğunlaştırılmış yabancı dil programının ilk adımı olan merkezi seviye tespit sınavı, program dâhilindeki okulumuzdada gerçekleştirildi.