Bugün ulusal egemenligimizin ilk adımı olan TBMM'nin açılışının 104.yılını ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımızı ana sınıfından liseye kadar büyük bir coşkuyla kutladık.Programimiza ana sınıfımızın gösterileri,23 Nisan orotoryosu,halk oyunları ve çeşitli oyunlar(sandalye kapmaca,balon patlatma,halat çekme)renk katmıştır.Bize bu güzel bayramı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Anaokulu öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri etkinliklerle 23 Nisan programımıza renk kattı.Emeği geçenlere teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

19 Nisan 2024 tarihinde 6. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Muratpaşa ilçesinde yer alan çocuk trafik eğitim parkına öğrencilerimizin polis tarafından trafik eğitimi almaları için ziyarette bulunduk. Eğitimde trafik levhaları ile ilgili bilgiler verilirken aynı zamanda uygulamalı olarak yaya eğitimi ve sinevizyon gösterisi yapıldı.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzun ortaokul sınıflarında" Mevlana’nın Mesnevi’sinden hareketle öykü kartları hazirlama ve hazırlanan kartlarla anlatım etkinligi etkinliği yapıldı. Bu etkinlikle öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasi ve buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve öykü kartlarından hayal dünyalarına uygun öykü oluşturmak amaçlanmıştır.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzun ortaokul sınıflarında" Mevlana’nın Mesnevi’sinden hikayelerle ilgili Anlamını Bul" etkinliği yapıldı. Bu etkinlikle öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasi ve buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmıştır.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KARE BULMACA ETKİNLİĞİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kare Bulmaca,Kelime Türetme etkinliği gerçekleştirildi. Mevlana’nın Mesnevi eserinden seçilen kelimelerle bulmaca etkinliği gerçekleştirdiler.Öğrencilerimiz eğlenceli vakitler geçirirken yeni kelimeler öğrenmiş oldular.

ÇEDES projesi kapsamında Mart ayı değeri olan Vatanseverlik çerçevesinde Değerler kulübü öğrencilerimizle şehitlerimizin ve vefat eden gazilerimizin mezarını ziyaret ettik.

Mesleki Uygulama kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimiz Fahriye Hatun Kız Kuran Kursuna götürülüp

Kuran Tilaveti,

Vaaza başlama duası,

Vaaz uygulaması ,

Vaaz bitirme duası yapıp son olarak da ilahilerle birlikte staj eğitimlerini gerçekleştirmişlerdir.

On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif'in gelmesiyle birlikte kalplerdeki ve zihinlerdeki birlikteligin güçlenip taçlanması adına

Aksu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak düzenlediğimiz iftar yemeğine

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman GÖKÇEN , Şube Müdürleri Hasan KÜRLÜ ,Mehmet CEYLAN, Aysel Akın Klaus Wagner Meslek Lisesi Müdürü Tülay ATEŞ,Fahriye Hatun Kız Kuran Kursu Müdürü Hatice UÇAR ve okulumuz ögretmenleri ve öğrencileri katılım sağlamıştır. Edilen dualar ve  hoş sohbetlerle misafirlerimiz ağırlanmış konuklara hem duygulu hem de huzurlu bir ortamla okulumuzun sıcacık sohbeti eşlik etmistir. Misafirlerimize teşekkür ediyor,bu mübarek ayda birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni ediyoruz.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası ve Nevruz Bayramı Türkler arasında baharın gelişi sembolü olarak kutlanan Nevruz, kültür bakımından Türklerin yayılmış olduğu geniş bir alanda tarihin karanlık dönemlerinden itibaren kutlanmış ve hâlen de kutlanmaktadır. Nevruz, bu coğrafyadaki insanları birbirine kenetleyen, birlik ve beraberliği pekiştiren bir gündür.Türk coğrafyasında yeni yılın başlangıcı ve baharın müjdecisi olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı'ni  ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası 'nı  coşkuyla kutladık.

Ramazan iklimindeki oruç insana başkalarının farkında olabilmek gibi bir duyarlılık ve farkındalık kazandırır. Bunu düşünerek "RAMAZAN DAYANIŞMASI" sloganiyla her sinif kendi yardim kolilerini hazirlayarak,yardim etmenin mutluluğunu paylaşiyor. Ramazan ayında  öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma kültürünü daha da yaygınlaştırmak ve ihtiyaç sahibi ögrencilerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hazırladiğimiz yardim kolilerini ,ihtiyac sahiplerine ileterek, yardım etme değerini öğrencilerimize kazandırmayı ve pekiştirmeyi amaçlıyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü Aksu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından büyük bir çoşku ile kutlandı.Zafer ruhununun ve maneviyatının hatıralarla yeniden canlandırıldığı bu büyük günde okunan şiirler ve söylenen türküler izleyicilere duygusal dakikalar yaşattı.Milli birlik ve beraberliğin manevi bir duyguyla bütünleştiği bu kutlamada  kazanılan zafer duygusu ve başarısının gelecek nesillere sağlam temellerle ulaştırılacağı mesaĵları verildi.

Ramazan Ayı boyunca etkinlik programımız uygulanacaktır.

Okulumuzun ramazan imsakiyesi

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle YEŞİLAY HAFTASI kutlanmaktadır.Yeşilay bağımlılıklardan korunma, bağımlılıkları önleme, terapi ve tedavi aşamalarında bağımlılıklarla mücadele safhalarındaki davranış pekiştirme ve/veya davranış değişimi sağlama çalışmalarında kanıta dayalı araştırma, analiz ve müdahale yaklaşımını benimser. Okulumuz Rehberlik servisi tarafından 'Yeşilay Haftası' farkındalığı için okulumuz öğretmen,öğrenci ve personellerine TBM broşürü dağıtıldı.