19 Mayıs Atatürk'ü Anma  ve Gençlik ve Spor Bayramı okulumu uzun tüm kademelerinde coşkuyla kutlandı.Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma,Gençlik marşı,Atatürk'ün Gençliğe hitabesi,şiir dinletileri,halk oyunları ve tekvando gösterileri yer aldı.Programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okul tanıtım videomuz ve broşürlerimiz

10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI!

Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler' de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri "Dünya Engelliler Haftası" olarak anılmaktadır.10-16 Mayıs tarihleri arasında toplumsal farkındalığı artırmak, engelli bireylerin haklarını vurgulamak ve engellilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla okulumuzda öğrencilerle birlikte pano çalışması, anasınıfı öğrencileri tarafından ise haftanın önemine yönelik resim çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

AİLE ÇOCUK EĞITIM PROGRAMI UYGULAMALARI:

AÇEP uygulamaları kapsamında Okulumuz bünyesindeki öğrenci ve velilere Okul rehber öğretmeni aynı zamanda Bağımlılık Formatörü olan Sibel Akkan tarafından "Olumsuz ve Zorlayıcı Akran Davranışlarını Önleme ve Dijital mahremiyet, Dijitalleşme ve Maneviyat" seminerleri düzenlenerek katılan velilerimize katılım belgesi verilmiştir. AÇEP Programı ile öğrencilere ve velilerine yönelik düzenlediğimiz eğitimler aracılığıyla akran ilişkileri ve güvenli dijitalleşme becerilerini geliştirmek ; sağlıklı aile ,sağlıklı toplum için anne babaların çocuklarıyla Sağlıklı iletişim kurmalarının Önündeki engelleri kaldırmak; çocukların duygu ve düşüncelerini anlamalarında ve kuşak farklılığı bağlamında karşılaşılan güçlüklere çözüm üretme noktasında velilere rehberlik etmek amaçlanmıştır. emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz

Okulumuzun öğrencilerine sınav haftası öncesi motivasyon olması amacıyla doğayla iç içe eğlenceli bir gün yaşattık .

FUNTASTICPARK yöneticilerine ve öğrencilerimizle canıgönülden ilgilenen görevli eğitmenlere teşekkür ederiz.

Mesleki Uygulama kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimiz Aksu Müftülüğü Şükrullah Kız Kuran Kursuna götürülüp

Kuran Tilaveti,

Vaaza başlama duası,

Vaaz uygulaması ,

Vaaz bitirme duası yapıp son olarak da ilahilerle birlikte staj eğitimlerini gerçekleştirmişlerdir.

Dilimizin Zenginlikleri kapsamında sınıf panolarına öğrenciler isimlerini grafiti çalışması şeklinde yazdılar.

BAĞIMLILIK :Kullanılan bir nesne veya gerçekleştirilen bir eylem üzerinde kontrolün kaybedilmesi ve zararı açıkça görülse bile bırakılamamasıdır.Bağımlılık ciddi bir sorundur ,bir süreçtir, bir beyin hastalığıdır ,tekrarlayabilen bir hastalıktır.Tüm bunlara rağmen ;bağımlılık önlenebilir ve önleme ailede başlar. Bu kapsamda öğrencileri bilinçlendirerek, farkındalık kazandırmak ve olası risklere karşı önlem almak amacıyla okulumuz rehber öğretmeni tarafından ortaokul ve lise öğrencilerimize Bağımlılık Eğitimi verilmektedir.

KARİYER GÜNLERİ: Meslek seçimi sadece ne iş yapacağınız ile ilgili değil aynı zamanda nasıl bir yaşam süreceğiniz ile de  ilgilidir. Bu nedenle meslek seçimi ve mesleki eğitim tercihiniz ile ilgili vereceğiniz karar bir anlamda geleceğinizle ilgili vereceğiniz çok önemli bir karardır. Okulumuz "KARİYER GÜNLERİ " kapsamında Nisan ayı meslek konusu olan "Beden ve Resim öğretmenliği" alanında Aksu Gençlik merkezinden gelerek öğrencilerimizi bilgilendiren Murat Men, Zeliha Dağ ve Eda Çokçevik ögretmenlerimize tesekkurlerimizi sunarız.

Geleneksel çocuk oyunları kapsamında düzenlenen kaleli yakantop turnuvası 9. Sınıflar kategorisinde okulumuz aksu 1.si olmuştur.Öğrencilerimizi tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ederiz.

"Kudüs

Yedi Güzel Kadın

Güneşi Uyandırmak "kitapları konusuldu.Kitapların kritikleri öğrenciler tarafından yapıldı.Ögrenciler kitabi okumaktan,kitap hakkında konuşmaktan, ayni kitabi okuyan arkadaşlarının kitap hakkindaki duygu ve düşüncelerini dinlemekten keyif aldıklarını dile getirdiler.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında İl Geneli Video Yarışmasında Lise ögrencimiz Gülistan ERCAN tarafından "Yahya Kemal BEYATLI'nın Sessiz Gemi" şiiri seslendirildi.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında İl Geneli Video Yarışmasında ögrencilerimiz tarafından "Cahit SITKI TARANCI'nın Memleket İsterim" şiiri seslendirildi.

Okulumuzda ÇEDES kapsamında ortaokul öğrencilerimizle beraber kedi evleri yapıldı.Okulumuz bahçesinde belirli noktalara mama ve su kapları ile beraber yerleştirildi.