4-11 Mart Dünya Havacı Kadınlar Haftası’nı Türk Hava Kurumu işbirliği ile düzenlenen proje gereği ortaokul ve anasınıfı öğrencilerimize dağıttığımız renkli uçaklar ile bahçemizde öğrencilermizle aynı anda uçaklarımızı havalandırarak etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Dünya afet risklerinin azaltılması haftası kapsamında deprem tatbikatımızı başarıyla gerçekleştirdik.

Deyimler bir dilin zenginliğinin göstergesidir. Atasözleri ise bir ulusun tecrübelerini yansıtır. Türkçe, deyimler ve atasözleri açısından oldukça zengin bir dildir. Eğitimde ise görsel materyaller kalıcı öğrenmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle soyut ve mecaz kavramlar içeren deyimler ve atasözleri anlama ve yorumlama açısından kimi zaman zorluk yaşatmaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında Aksu Kiz Anadolu Imamhatip Ortaokulu olarak atasözleri ve deyimler sergimizi düzenledik.

Okulumuz öğrencileri seçtikleri deyim ve atasözlerini resimlendirdiler.Gorsel olarak hazirlanmis resimlerin öğrenmeye katkısını bir kez daha vurgulamış oldular.

Okulumuz Türk Dili Edebiyatı ögretmenlerinden Hacer Sarı ÜLKER baska bir okula tayin olmasiyla birlikte aramızdan ayrılmıştır .Okulumizda geleneksel hale gelen veda yemeği ile ögretmenimize hediyesi takdim edilerek uğurlaması yapılmıstır.Yeni görev yerinde başarılar dileriz.

Öğrencilerimiz, Okul rehberlik servisimiz tarafından Milli Savunma Üniversitesi ile ilgilii bilgilendirildi.

Din Öğretiminden sorumlu Şube Müdürü başkanlığında, İl Rehberlik koordinatörü Hedef LGS projesine dahil olan İmam Hatip okullarının HEDEF LGS koordinatörleriyle il toplantısının gerçekleştirildi.

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsaminda yapılan şubat ayı etkinliklerinde dilimizde yer alan  deyimler ve atasözleri  ile oluşturduğumuz etkinlik panomuzda zengin görseller kullanarak öğrencilere görsel bir şölen sunulup dilimizin sahip oldugu zenginlikleri ortaya  cikarilip eğlenceli görsellerle proje çalışması ve yapilmistir.Deyimler ve atasözlerini renkli çizimlerle zihinde kalıcı hale getirilmesi planlanmıştır.

PSİKOSOSYAL DESTEK GÜÇLENDİRİCİ VE 6 ŞUBAT DEPREMİ ANMA REHBERLİK ETKİNLİĞİ:Yaşamımız boyunca karşılaşabileceğimiz en üzücü olaylardan birisi de ölümdür.Ölüm hayatımızın bir parçasıdır ,doğmamız büyümemiz gibi ölüm de doğal bir süreçtir.Bizler bugün 6 Şubat'ta ölüm ile ilgili yaşayabileceğimiz duygu düşünce ve davranışların neler olabileceği ve travma sonrası yardım alabileceğimiz kişileri ilişkin bir rehberlik etkinliği yaptık.

Okulumuz ortaokul kademesi öğrencilerimiz, Vali Ertokuş Bey İmam Hatip Lisesi okul bahçesine gelen Bilim Teknoloji Tırı'nı ziyaret ettiler. Tırın içindeki teknolojik aletleri inceleyip aktiviteler yapan öğrencilerimiz, daha sonra sağlık tarama testine girerek muayene oldular.

LGS sınav grubu öğrencilerimiz olan 8. sınıf öğrencilerimizle Aksu Fen Lisesi'ni ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimize, ayrıca Aksu Fen Lisesi Müdürü sayın Mustafa KÖSEOĞLU'na ve Müdür Yardımcısı Bayram AYDEMİR'e misafirperverliklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunarız.

Anasınıfı öğrencilerimize toplu doğum günü töreni gerçekleştirdik.Allah nice sağlıklı uzun ömürler versin Eğitim hayatlarında başarılar dileriz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Divan-ı Lügatit-Türk  hakkında deneme yazma yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Elif BATIR birinci olmuştur.Ayrica Dede Korkut hikayelerinden esinlenerek yeni bir hikaye yazma yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Arif Sena VURAL 2.olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Okul sporları tekvando branşında öğrencimiz Gizem DEMİR Antalya üçüncüsü olmuştur, öğrencimizi tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ederiz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ "HATIRLATMACA ETKİNLİĞİ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Proje kapsamında Türkçe Öğretmenimiz Huriye YALÇIN ögrencilerle eğlenceli bir  etkinlik  gerçekleştirdi.Öğrenciler bu etkinlikle hem eğlendiler hem de  anahtar kelimelerin kendilerine hatırlattığı kelimeleri bularak tamamladılar. Sonrasında grup olarak "Hatırlatmaca Etkinligi"hazırladilar.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ "ANLAMINI BUL ETKİNLİĞİ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Proje kapsamında Türkçe Öğretmenimiz Huriye YALÇIN ögrencilerle eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdi.Öğrenciler bu etkinlikle hem eğlendiler hem de yeni kelimeler öğrenerek bu kelimeleri anlatmaya çalıştılar.