Mesleki Uygulama kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimiz Aksu Müftülüğü Şükrullah Kız Kuran Kursuna götürülüp

Kuran Tilaveti,

Vaaza başlama duası,

Vaaz uygulaması ,

Vaaz bitirme duası yapıp son olarak da ilahilerle birlikte staj eğitimlerini gerçekleştirmişlerdir.

Dilimizin Zenginlikleri kapsamında sınıf panolarına öğrenciler isimlerini grafiti çalışması şeklinde yazdılar.

BAĞIMLILIK :Kullanılan bir nesne veya gerçekleştirilen bir eylem üzerinde kontrolün kaybedilmesi ve zararı açıkça görülse bile bırakılamamasıdır.Bağımlılık ciddi bir sorundur ,bir süreçtir, bir beyin hastalığıdır ,tekrarlayabilen bir hastalıktır.Tüm bunlara rağmen ;bağımlılık önlenebilir ve önleme ailede başlar. Bu kapsamda öğrencileri bilinçlendirerek, farkındalık kazandırmak ve olası risklere karşı önlem almak amacıyla okulumuz rehber öğretmeni tarafından ortaokul ve lise öğrencilerimize Bağımlılık Eğitimi verilmektedir.

KARİYER GÜNLERİ: Meslek seçimi sadece ne iş yapacağınız ile ilgili değil aynı zamanda nasıl bir yaşam süreceğiniz ile de  ilgilidir. Bu nedenle meslek seçimi ve mesleki eğitim tercihiniz ile ilgili vereceğiniz karar bir anlamda geleceğinizle ilgili vereceğiniz çok önemli bir karardır. Okulumuz "KARİYER GÜNLERİ " kapsamında Nisan ayı meslek konusu olan "Beden ve Resim öğretmenliği" alanında Aksu Gençlik merkezinden gelerek öğrencilerimizi bilgilendiren Murat Men, Zeliha Dağ ve Eda Çokçevik ögretmenlerimize tesekkurlerimizi sunarız.

Geleneksel çocuk oyunları kapsamında düzenlenen kaleli yakantop turnuvası 9. Sınıflar kategorisinde okulumuz aksu 1.si olmuştur.Öğrencilerimizi tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ederiz.

"Kudüs

Yedi Güzel Kadın

Güneşi Uyandırmak "kitapları konusuldu.Kitapların kritikleri öğrenciler tarafından yapıldı.Ögrenciler kitabi okumaktan,kitap hakkında konuşmaktan, ayni kitabi okuyan arkadaşlarının kitap hakkindaki duygu ve düşüncelerini dinlemekten keyif aldıklarını dile getirdiler.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında İl Geneli Video Yarışmasında Lise ögrencimiz Gülistan ERCAN tarafından "Yahya Kemal BEYATLI'nın Sessiz Gemi" şiiri seslendirildi.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında İl Geneli Video Yarışmasında ögrencilerimiz tarafından "Cahit SITKI TARANCI'nın Memleket İsterim" şiiri seslendirildi.

Okulumuzda ÇEDES kapsamında ortaokul öğrencilerimizle beraber kedi evleri yapıldı.Okulumuz bahçesinde belirli noktalara mama ve su kapları ile beraber yerleştirildi.

Bugün ulusal egemenligimizin ilk adımı olan TBMM'nin açılışının 104.yılını ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımızı ana sınıfından liseye kadar büyük bir coşkuyla kutladık.Programimiza ana sınıfımızın gösterileri,23 Nisan orotoryosu,halk oyunları ve çeşitli oyunlar(sandalye kapmaca,balon patlatma,halat çekme)renk katmıştır.Bize bu güzel bayramı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Anaokulu öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri etkinliklerle 23 Nisan programımıza renk kattı.Emeği geçenlere teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

19 Nisan 2024 tarihinde 6. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Muratpaşa ilçesinde yer alan çocuk trafik eğitim parkına öğrencilerimizin polis tarafından trafik eğitimi almaları için ziyarette bulunduk. Eğitimde trafik levhaları ile ilgili bilgiler verilirken aynı zamanda uygulamalı olarak yaya eğitimi ve sinevizyon gösterisi yapıldı.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzun ortaokul sınıflarında" Mevlana’nın Mesnevi’sinden hareketle öykü kartları hazirlama ve hazırlanan kartlarla anlatım etkinligi etkinliği yapıldı. Bu etkinlikle öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasi ve buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve öykü kartlarından hayal dünyalarına uygun öykü oluşturmak amaçlanmıştır.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzun ortaokul sınıflarında" Mevlana’nın Mesnevi’sinden hikayelerle ilgili Anlamını Bul" etkinliği yapıldı. Bu etkinlikle öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasi ve buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmıştır.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KARE BULMACA ETKİNLİĞİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kare Bulmaca,Kelime Türetme etkinliği gerçekleştirildi. Mevlana’nın Mesnevi eserinden seçilen kelimelerle bulmaca etkinliği gerçekleştirdiler.Öğrencilerimiz eğlenceli vakitler geçirirken yeni kelimeler öğrenmiş oldular.